Reisen langs Raumabanen

Damptog på RaumabanenRaumabanen er landets vakreste og villeste jernbanestrekning. Den starter på Dombås og ender 114 kilometer lenger vest, på Åndalsnes nede ved Romsdalsfjorden. En reise med Raumabanen er en opplevelse av det store uansett årstid. Her kommer en beskrivelse av reisen langs Raumabanen.
 
Timetable NSB
 
Reisen langs Raumabanen
 


Agendatoget på Kylling Bru (240 Kb). Foto: Kjetil Johnsen
Film fra Raumabanen (590 Kb). Foto: Kjetil JohnsenFilm fra Raumabanen (320 Kb). Foto: Kjetil JohnsenFilm fra Raumabanen (180 Kb). Foto: Kjetil Johnsen

Dombås Stasjon. Foto: Hans MArtin LieRaumabanen, en av Europas flotteste og vakreste togstrekninger, med en storslått, eventyrlig og vill natur. Raumabanen er 114,2km lang, fra Dombås til Åndalsnes. Etter å ha forlatt Dombås kjører toget over den elegante og storslåtte Jora bru. Bruen er bygd av hvitt granitt. Fra brua og ned i elveleiet er det 37 meter. Her forlater man Dovre kommune og kommer inn i Lesja kommune. Etter Jora bru, på venstre side litt bakover mot Dovrebygda, kan man se et vakkert formet fjell med navnet Storkuva, 1452 m.o.h. Bakenfor kan man i klarvær se en del av Rondane.

Før 1860 var det ett stort vatn, Lesjavatn, her ved Lesja som gikk opp til Lora. Vatnet ble tappet ut, og området lagt ut til åkerland. I bunnen på dette vatnet ligger det et enormt lag av leireslam fra en issjø (fra istiden). Denne issjøen strakk seg fra Rosten og bortover Lesjabygdene, og enda idag kan en på venstresiden av dalen se steinraset fra istiden. Jernbanelinjen på denne siden av dalen går for Lesja og Lesja Kirkedet meste omtrent der raset var på den tiden. Til venstre ser man Lesja kirke fra 1748, kjent bl.a for en usedvanlig praktfull utskåret altertavle. Her ser man også glimt av Lesjaskogsvatnet som danner vannskillet mellom Øst og Nordvestlandet. Gudbransdalslågen renner ut fra østenden, mens elva Rauma renner ut i andre enden av vannet, mot vest.

Bjorli StasjonBjorli neste, som de senere år har utviklet seg til å bli et turistsenter og hvor Lesja kommune har prioritert utbygging for turisme. Ved siden av vintertilbud med flere skiheiser og preparerte alpinløyper, retter tilbudene seg også mot skigåing i skog og på fjellet. Det er lang vinter og stabile snøforhold på Bjorli. Om sommeren er ferietilbudene rettet mot fjellet i særlig grad. Her er det tilbud om ridning, fiske og kanoturer. Et stort fallskjerm og flymiljø holder også til på Bjorli flyplass.

Toget fortsetter videre, og Bjorli stasjon med vanntårn og svingskive blir passert. Nå begynner toget på den bratte og eventyrlige og absolutt den vakreste, villesteStuguflåten bru. Foto: John K. Dahle og mest unike delen av reisen med Raumabanen. Ved Bjorli går banen for første gang over elva Rauma på Bøvermo jernbanebro. Videre i sterkt fall med elva Rauma på høyre side, til elva igjen passeres over Stuguflåten jernbanebro (steinbro). Like nedenfor Stuguflåten går toget inn i Møre og Romsdal fylke, og nå endrer omgivelsene karakterer og blir villere og mere fantastisk.

Raumabanen på Verma.På grunn av det bratte lendet var det ikke mulig for Raumabanen å holde følge med landeveien (E 136 idag) fra fylkesgrensen og nedover. Raumabanen ble ført høyere og høyere opp fra dalbunnen oppe i den østre dalsiden. Det ble likevel et problem da høydeforskjellen mellom jernbanen og dalbunnen ble så stor at det ble et teknisk problem å føre banen ned igjen mot landeveien. Løsningen for å få jernbanelinja til å komme ned til dalbunnen igjen ble et bygg i en dobbeltslyng med to vendetunneler ved Verma. Stavem Vendetunnel. Foto: Akos HorvathHøyt oppe i fjellsiden (332 m.o.h.) ble banen ført inn i den 1340 meter lange Stavem vendetunnel som med en radius på 275 meter gjorde en helomvending. Banen går ut av vendetunnelen i motsatt retning og ved utgangen får man et vakkert skue nedover dalen, på høyre side i retning mot Åndalsnes med elva Rauma langt nede i dalen.

Kylling bru.Etter 3 km v/ Verma stasjon kunne banen føres inn i Kylling vendetunnel på 440 meter, under veien. Raumabanen ble her lagt i sløyfe på 275 meter radius i Kylling vendetunnel, og over Rauma elv på Kylling bru. Denne flotte steinbrua er erKylling bru.  Foto: John K. Dahle den mest fotograferte og berømte jernbanebru i Norge og kanskje også i andre deler av verden. Den er nå flombelyst, og kan sees opplyst på mørke kvelder og om natta utover seinhøsten og vinteren. Kylling bru er oppført av solid gneisgranitt, og lengde på brua er 76 meter og høyden ned til Rauma elv er på svimlende 59,3 meter. Synet fra toget ned til juvet med Rauma elv fossende, Vermafossenhører til glanspunktene på togreisen med Raumabanen. Kylling bru er et elegant, vakkert, storslått og unikt byggverk av ei steinbru. Det ble skapt et baneanlegg i tre etasjer, og selv om banen ble 7,4 km lenger, så overvant man en høyde på hele 120 meter.

Trolltindene i Romsdal. Foto: John K. DahleToget fortsetter, og man passerer Vermafossen med en fallhøyde på 850 meter. Videre ned i dalbunnen over TrolltindeneRauma elv, over Foss bru til østsiden. Nå får landskapet en alpelignende karakter, med steile fjellsider som stiger himmelhøyt til værs på begge sider av Raumabanen. Naturomgivelsene får snart enda barskere og villere preg. Fra svimlende Romsdalshornhøyder styrker det ned flere fine fossefall. Brudesløret er navnet på et av dem, inne i ei kløft på høyre side øst for Flatmark. Mektigere virker Mongefossen på Romsdalshorn Stasjonnordsiden midt mellom Flatmark og Marstein. Storfjellene skyter nå opp, på rekke og rad. Først Trollveggen i nordvest, Romsdalshorn mot nord, Karlskråtind v/Marstein, Mongeura og Vengetindene.

Åndalsnes Stasjon og NesakslaToget kommer så inn mot Åndalsnes stasjon, og på høyre side har man fjellet Nesaksla (715 m.o.h.). En reise med Raumabanen er både vill, vakker og unik. Uansett årstid.